Várhatóan 2007-re készül el az az angliai gyógyfürdő és szálloda, melynek üzemeltetésével tulajdonosa a Danubius Hotelst bízta meg. A magyar szállodalánc többségi tulajdonosa, a CP Holding tavaly év végén állapodott meg a helyi önkormányzattal a fürdő felújításáról, melynek költségei várhatóan 23 millió fontra rúgnak majd. A finanszírozásból az angol lottóalap is oroszlánrészt vállal, amely eddig közel 500 ezer fontot biztosított a feladatok felmérésére, illetve a fejlesztők kiválasztásával megbízott szakértői munkákra.

A buxtoni fürdő újjáépítése kiemelkedő jelentőségű idegenforgalmi feladatnak ígérkezik, hasonló létesítmény az elmúlt száz évben nem épült a szigetországban, Buxtonban pedig közel 50 éve nem üzemel a gyógyfürdő - mondta kérdésünkre Betegh Sándor, a Danubius Hotels Rt. vezérigazgatója. A tervek szerint a fürdő mellett többek között egy 87 szobás luxuskivitelű szállodát, boltokat, információs központot létesítenek majd.

A megegyezést az önkormányzat és a fejlesztést végrehajtók - a CP Holding mellett a Trevor Osborne Property Group vesz részt a projektben - közel tíz év egyeztetés után hozták tető alá, a munkálatok pedig a tervek szerint 2005-ben kezdődnek.