Pénz- és tőkepiac

Az Erste rendkívüli gyűlése

Rendkívüli közgyűlésen kér felhatalmazást részvényeseitől az Erste Group Bank AG Igazgatósága részvételi tőke kibocsátására az osztrák állam számára.

A közgyűlésre 2008. december 2-án, kedden, 15 órakor a bécsi Austria Centerben kerül sor. A közgyűlés egyetlen napirendi pontja az a részvényesi felhatalmazás, amely engedélyezi az Igazgatóság számára a tőkejuttatáshoz kapcsolódó értékpapírok kibocsátását (az osztrák Banktörvény 24. paragrafus, 4. bekezdése szerint) 2,7 milliárd euró értékig.

A tőkejuttatáshoz kapcsolódó értékpapírok bemutatóra vagy névre szóló értékpapírok, amelyeket a részvényesek jegyzési jogát tiszteletben tartva több sorozatban bocsátanak ki. Ez biztosítja, hogy a tőkejuttatásból nem csak az Osztrák Köztársaság, hanem az Erste Csoport jelenlegi és potenciális befektetői is jegyezhetnek. A tőkejuttatás jegyzésének feltételeit az Igazgatóság határozza majd meg a Felügyelőbizottsággal egyetértésben.

A rendkívüli közgyűlésen való részvételre azok a részvényesek jogosultak, akik legkésőbb 2008. november 26-ig letétbe helyezik meglévő részvényeiket. További részletek olvashatók az Erste Csoport honlapján, a: http://www.erstegroup.com/ címen.

Austria Center Erste Csoport paragrafus Banktörvény tőkejuttatás Osztrák Köztársaság
Kapcsolódó cikkek