Pénz- és tőkepiac

Zuhannak a flotta biztosítások díjai is

Az idei kampány összességében hatott igen pozitívan a gépjármű biztosítások díjaira: nagyságrendileg lettek olcsóbbak a kötelező, a casco, és a flotta biztosítások is.

Az idei évre piaci becslések szerint a gépjárművek mintegy tizenöt százalékát flotta tagjaként biztosították. A CLB Független Biztosítási Alkusz várakozása szerint ez az arány tovább nőhet az idén, mivel a hazai gazdálkodó szervezetek közül sokan még mindig egyenként intézik járműveik biztosítását akkor is, ha legalább öt gépjárművük van. Pedig a legtöbb biztosító ennyi gépjárműre már igen kedvezményes flottadíjakat biztosít.

A biztositastipp.hu oldalon a flottabiztosítás online kalkulátorban megkötött szerződések alapján az egyedi flottakedvezmények miatt ezeknek az autóknak átlagosan 28 százalékkal olcsóbb lett a kötelezőjük, mintha egyedileg, gépjárművenként akár több biztosítónál elhelyezve kötötték volna rájuk ezt a biztosítást.

A biztosítók számára egy flotta kötelező biztosításának megszerzése akár több száz gépjármű egyidejű biztosítását is jelentheti. Nem meglepő tehát, hogy a flottákért igen erős a díjverseny, az esetek zömében 20-50 százalékos diszkontot is el lehet érni a flotta alapdíjakhoz képest. Egyes biztosítótársaságok azonban még ennél is nagyobb engedményt kínálnak: egyikük 90 százalékos díjkedvezménye szakmai vitát is okozott az elmúlt hetekben.

 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek