Pénz- és tőkepiac

Az állammal megegyező minősítést kapott a Generali

A Generali-Providencia a Magyarországon elérhető legmagasabb minősítést kapta a Standard and Poor’s (S&P) nemzetközi pénzügyi minősítő ügynökségtől. Az S&P a Generali-t negatív kilátással ’BBB’- re minősítette, amivel a biztosító a Magyar Államéval megegyező szintere került.

A független ügynökség által elvégzett minősítés a biztosító működési teljesítményét, verseny- és tőkehelyzetét, illetve kockázatait mérte fel. „Ezzel a minősítéssel meg vagyunk elégedve.

Ügyfeleink számára ez a besorolás azt jelzi, hogy a Generali-Providencia által kezelt ugyanolyan biztonságban van, mint a Magyar Állam által kezelt vagyon, vagy a Magyar Állam által garantált bankbetétek - kommentálta az eredményt Pálvölgyi Mátyás a társaság vezérigazgatója, az igazgatóság elnöke.

A Generali minősítését erősen befolyásolta a Magyar Állam minősítése (BBB/negatív/A-3), hiszen a társaság befektetési portfóliója nagyban összefügg a magyar államadósággal. A minősítés további alapját a társaság versenyképessége és működési eredménye képezte.

minősítés Magyar Állam Generali S&P Pálvölgyi Mátyás
Kapcsolódó cikkek