Pénz- és tőkepiac

Másfélszer nagyobb eredmény - A Fundamenta alig érzi a válságot

Fundamenta-Lakáskassza Zrt. adózott eredménye meghaladta az egymilliárd forintot 2008-ban, ez csaknem másfélszerese az egy évvel korábbinak – jelentette be a társaság tegnapi sajtótájékoztatóján Gergely Károly elnök-vezérigazgató.

A jelentős eredménynövekedés miatt – tette hozzá – az adózott profitból számított tőkearányos nyereség (ROE) is megugrott, és a bankszektor átlaga fölé, 21,4 százalékra nőtt.  A lakás-takarékpénztár betétállománya tavaly 36,5 milliárd forinttal, 165,9 milliárdra gyarapodott, s a harmadik negyedéves statisztikák alapján a társaságnak volt a kilencedik legnagyobb forintbetét-állománya a hazai piacon.

A Fundamentánál megkötött szerződések száma tavaly 2,4 százalékkal, 140 ezerre nőtt, az idei várakozások pedig 145-150 ezres darabszámról szólnak. Az átlagos szerződéses összeg szintén tovább emelkedett, és elérte a 2,33 millió forintot.

Az elnök-vezérigazgató szerint a megelőző évhez képest figyelemre méltó változást jelent, hogy a Személyi Bankár hálózat havi bontásban sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott, akár a darabszámot, akár a szerződéses összeget illetően. A partneri értékesítés alakulásán viszont már némileg érződött tavaly a pénzügyi válság hatása, hiszen az ilyen típusú szerződések száma 75 ezerről 70 ezerre csökkent

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

lakástakarék ROE eredmény szerződés Fundamenta nyereség Személyi Bankár tőkearányos nyereség
Kapcsolódó cikkek