BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Világszerte zuhan a légitársaságok papírjainak árfolyama

A sertésinfluenzával kapcsolatos hírek első körben a nagy légitársaságok részvényeinek árfolyamát viselte meg a világ tőzsdéin.

A hétfői kereskedés a világ keleti felén már véget is ért: a világ legnagyobb piaci értékű légitársasága, az Air China 13, a Singapore Airlines 4,2, az ausztrál Quantas 4 százalékos eséssel zárta a napot.

A kereskedés utolsó szakaszában járó európai tőzsdéken a british Airways árfolyama jelenleg 9,6 százalékos mínusznál jár.

A spanyol légitársaság, az Iberia Lineas Aereas de espana 4,1 százalékkal olcsóbb most, mint pénteken a piaczáráskor, az Air France-KLM csoport részvényeivel 7,8 százalékot buktak a befektetők.

A Deutsche Lufthansa papírjaival viszont tíz százalékot veszíthettek ma a tulajdonosaik.

A csupán alig egy órája nyitó amerikai tőzsdéken az AMR Corp. - az American Airlines anyacége - 12,8 százalékos esésénél jár. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.