Pénz- és tőkepiac

Euró alapú ingatlanalapot indít az Erste

Magyarországon elsőként vezetett be euró alapú és elszámolású ingatlanalapot az Erste Alapkezelő Zrt. Az Erste Nyíltvégű Euro Ingatlan Befektetési Alap forgalmazása és a napi eszközérték számítása (az ingatlanok értékének meghatározása, a bevételek és költségek nyilvántartása) mind euróban történik.

Mesterházy György, az Erste Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója az új alap indításával kapcsolatban elmondta: „Az euró-övezethez történő csatlakozás közeledtével, illetve a forint árfolyamának az elmúlt időszakban tapasztalt rendkívüli bizonytalansága miatt a befektetők egyre jobban érdeklődnek az euró alapú befektetések iránt.

Egy euró alapú ingatlan alap indítása a hazai ismeretében is kézenfekvő, hiszen a bérleti szerződéseket is jellemzően euró elszámolással kötik.” Az Erste Euro Ingatlan Alap várható hozama a jelenlegi magas betéti kamatkörnyezetben is versenyképes, hiszen három hónapos időtávon legalább 6,5-7 százalékos hozamhoz juthatnak az ügyfelek. Az Erste Ingatlan Alaphoz hasonlóan az új alapnál is T+5 napos elszámolási időszakot alkalmaznak.

Az euró alapú ingatlan alap kezdő portfoliójának elemei jövedelemtermelő céllal vásárolt, jellemzően 5-10 éves bérleti jogviszonnyal rendelkező ingatlanok, amelyeket multinacionális cégek bérelnek. Az alap várható stabil hozamát a bérleti díjak biztosítják. „Az Euro Ingatlan Alap célja kedvező hozam elérése irodaépületek, kereskedelmi- és ipari ingatlanok vásárlásával, melyek jó állapotúak és megfelelő, bevizsgált bérlővel, illetve hosszú távú bérleti szerződéssel rendelkeznek” – mondta az Erste Alapkezelő vezérigazgatója. Az Erste Euro Ingatlan Alapot a legalább 1-2 éves időtávra befektetni szándékozóknak ajánlják.

alapkezelés Erste euró befektetés ingatlanalap
Kapcsolódó cikkek