Pénz- és tőkepiac

Ismét leépítésre készül a Raiffeisen itthon

Újabb létszámleépítés várható a magyarországi Raiffeisen Banknál – tudta meg a Világgazdaság.

 „A megváltozott gazdasági és piaci körülményeknek megfelelően, valamint figyelembe véve, hogy a pénzügyi piacon a közeljövőben nem várható a korábbi évekhez hasonló fellendülés, a Raiffeisen Bank a közeljövőben stratégiai lépéseket tesz annak érdekében, hogy tevékenységét és szervezetét a reálisan várható üzleti volumenekhez igazítsa.

A lépések egyik fontos eleme a költségracionalizálás, amelynek részeként várhatóan 2009 végéig létszámleépítésre is sor kerül” – erősítette meg értesülésünket a társaság sajtóosztálya.

A bank a leépítés mértékét nem árulta el, közlésük szerint a stratégiai átalakítás és racionalizálás több hónapos folyamat, a kapcsolódó konkrét döntéseket – az elbocsátás mértékéről, az érintett területekről, beleértve a fiókhálózatot is – várhatóan ősszel hoznak.

Lapunk úgy értesült, a munkatársakkal azt közölték: várhatóan 10-12 százalékuktól válnak meg. A magyar Raiffeisennél az anyacég, a Raiffeisen International első negyedéves gyorsjelentése szerint 3805-en dolgoztak, vagyis 400-500 főt küldhetnek el.

elbocsát Raiffeisen Bank leépít fiókhálózat válság
Kapcsolódó cikkek