Pénz- és tőkepiac

Új biztosítás a piacon: daganatos megbetegedésekre

A Citibank mostantól daganatos megbetegedésekre szóló biztosítást értékesít hitelkártyával rendelkező ügyfelei számára - közölte a társaság csütörtökön.

A daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos kedvezőtlen magyarországi statisztikák és a lakosság növekvő egészségtudatossága tükrében egyre nagyobb a létjogosultsága az ilyen esetekre szóló, egyszerűen és gyorsan igényelhető biztosításoknak - állítják a hitelintézet szakértői.

Egy új terméknek köszönhetően a Citibank hitelkártya-birtokos ügyfelei mostantól rosszindulatú daganatos megbetegedésekre szóló biztosítási fedezetet igényelhetnek – egyéni és családi csomagban – saját maguk és szeretteik védelmére. Az új biztosítás egyösszegű térítést és 12 hónapon keresztül jövedelempótló támogatást, továbbá egyösszegű műtéti térítést nyújt az ügyfélnek a biztosítási feltételekben rögzítettek szerint abban az esetben, ha rosszindulatú női vagy férfi specifikus daganatos megbetegedést diagnosztizálnak az orvosok nála.

Egyéb – nemtől független – rosszindulatú daganatos megbetegedések diagnosztizálása esetén egyszeri, egyösszegű térítés jár. A családi csomag választásakor a kártyabirtokossal közös háztartásban élő házastársra, illetve élettársra és a gyermekekre is vonatkozik a biztosítás. A terméket a Citibank szerződéses partnere, az AIG Europe S.A. Magyarországi Fióktelepe nyújtja.

Alap és kiemelt módozat választható a választott módozattól függően az egyszeri egyösszegű térítés 1 millió vagy 2 millió forint, a jövedelempótló támogatás 12 hónapon át havi 50 ezer vagy 100 ezer forint, míg a műtéti térítés 200 ezer vagy 400 ezer forint női vagy férfi specifikus rosszindulatú daganatos megbetegedés esetén. Az egyéb – nemtől független – rosszindulatú daganatos megbetegedések esetén 200 ezer vagy 400 ezer forint egyösszegű térítés jár a betegség diagnosztizálása esetén. A terméket 18–55 év közötti Citibank hitelkártya-birtokos ügyfelek igényelhetik.

A biztosítás havi díja attól függően, hogy az ügyfél hány éves korában vásárolja meg a biztosítást, illetve hogy alap vagy kiemelt módozatot, egyéni vagy családi csomagot választ, 800-tól 16 700 forintig terjed. Az igénybevételre jogosult Citibank hitelkártya-birtokos ügyfeleket telefonon keresik meg az ajánlattal, és a termékről szóló tájékoztatás meghallgatását követően az ügyfelek kényelmesen, telefonon igényelhetik a biztosítást, amely az igénylést követően azonnal életbe léphet. A biztosításhoz kapcsolódó teljes dokumentációt postán kapják meg az ügyfelek.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek