Pénz- és tőkepiac

Alternatív cafeteria

A juttatások megadóztatása miatt előtérbe kerülhetnek az életbiztosítások

A cafeteria megadóztatása növelheti az életbiztosítások versenyelőnyét – állítják a biztosítók. Jövőre 25 százalékos sújtja majd a jelenleg még adó- és járulékmentesen adható juttatásokat, miközben bizonyos életbiztosítások továbbra is az adómentes körbe tartoznak majd.

„A vállalatoknak el kell gondolkozniuk, miként tudnak továbbra is ugyanannyit nyújtani az alkalmazottaiknak úgy, hogy az ne kerüljön többe” – mondja Zolnay Judit, az Aviva értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese. „A jelenlegi adózási szabályokat és tendenciákat figyelembe véve konkurenciát jelenthet az életbiztosítás az adóval sújtott juttatások számára” – teszi ehhez hozzá Schaub Erika, a Generali személybiztosítási üzletágának igazgatója.

A biztosítók igyekeznek kihasználni a köztehermentesség nyújtotta előnyöket, és bár konkrét kampánnyal kevesen célozzák meg a munkáltatókat, az üzletkötőket már több helyen trenírozzák arra, hogyan domborítsák ki a termékek előnyeit. A munkavállalók mindenesetre szívesen veszik, ha foglalkoztatójuk ily módon gondoskodik róluk – az Erste Biztosító legalábbis a nyílt napok visszajelzéseiből ezt a következtetést szűrte le.

Számolja ki a Világgazdaság Online cafeteria kalkulátorával, hogy mennyibe kerülne a béremelése cafeteria-juttatásokkal

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

juttatásak cafeteria biztosítás adórendszer bajnai-kormány
Kapcsolódó cikkek