Pénz- és tőkepiac

"Egy gonosszal terelik el a figyelmet" - A bankbotrány folytatódik

A Goldman Sachs ellen indított csalási vádban érintett Paulson & Co közölte, hogy nem értesült az eljárás megindításáról.

A Paulson & Co befektetési cég az amerikai tőzsdefelügyelet szerint érintett lehet a Goldman Sachs suprime csalási ügyében. A pénzintézet ma közölte a befektetőkkel, hogy nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy bevonnák az amerikai óriásbank ellen indított eljárásba.

A cég 2007-ben 15 milliárd dolláros profitot szerzett azzal, hogy az amerikai bedőlésére fogadva fektetett be. A Reutersnek nyilatkozó befektető szerint kivásárolnák azokat, akik a hírek hatására elhagynák a 32 milliárd dolláros alapot, de eddig senki nem jelezte, hogy kilépne.

Marc Faber pénzügyi szakértő az ügy kapcsán úgy nyilatkozott: a tömegek figyelmét szeretnék el terelni azzal, hogy megneveznek egy "gonoszt" és ezzel bűnbakot találnak, hogy elfedjék az amerikai gazdaság valós problémáit. A Goldman Sachs ideális célpont a támadáshoz, hiszen a Wall Street legerősebb bankja az első negyedévben is könnyedén túlteljesítette az elemzői várakozásokat és csaknem duplájára emelte üzemi eredményét.

tőzsdefelügyelet Goldman Sachs ingtalanpiac Paulson
Kapcsolódó cikkek