Pénz- és tőkepiac

Antall József aláírása több mint 3 millió forintot ér - Fotó

A Budapesti Értéktőzsde, idén ünnepli újraalapításának 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból a szintén húszéves Equilor Befektetési Zrt. "20 év – 20 tárgy a tőkepiacról" mottóval jótékonysági árverést szervezett.

Az aukcióra a Budapesti Értéktőzsde, a Budapesti Árutőzsde valamint a KELER korábbi és jelenlegi elnökei, vezetői ajánlottak fel olyan tárgyakat, amelyek a tőkepiachoz, a tőzsdei élet emlékezetes momentumaihoz kapcsolódnak.

Az árverés az előzetes várakozásokat meghaladó eredménnyel zárult, miután a licitálók több mint 7 millió forintot adtak a 24 felajánló emléktárgyaiért. A legtöbbet, 3.200.000 forintot egy három tárgyból álló felajánlásért adtak, melyek között az igazi kuriózum Antall József, néhai miniszterelnök eredeti aláírásával ellátott levél volt.

Antall József leveléért igazi licitharc dúlt az árverésen. A végül rekordáron elkelt levél eredetéről felajánlója, Dr. Hardy Ilona, a BÉT korábbi ügyvezető igazgatója elmondta: „A BÉT hivatalos megalapítását óriási külföldi és hazai érdeklődés kísérte 1990-ben. Antall József, a frissen megválasztott miniszterelnök németországi látogatása miatt nem tudott résztvenni a alapítási ünnepségén. Az általam akkor felolvasott köszöntő levele – eredeti aláírással, pecséttel, borítékkal – különösen fontos számomra, bevallom, nehéz szívvel válok meg tőle.”

A Virág Judit által vezetett "20 év – 20 tárgy a tőkepiacról" mottójú jótékonysági aukció 7 162 000 forint összegű bevételét a Budapesti Corvinus Egyetem BKTE Alapítványának, ezen belül a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszékének adományozzák a licitálók. A befolyt összegből a hazai tőkepiacról szóló Tudományos Diákköri munkákat díjazza majd az Alapítvány.

Virág Judit licit Antall árverés BÉT jótékonysági Equilor
Kapcsolódó cikkek