Pénz- és tőkepiac

Az Unicredit is könnyít a frankhiteleseken

A svájci frank árfolyamának változásai a szerződéskötés óta eltelt időszak utóbbi szakaszában többnyire kedvezőtlenül hatottak a frankhitelesekre.

A lakosság érintett része törlesztési terheinek mérséklése érdekében az UniCredit Bank úgy döntött, hogy 2010. július 15-étől a svájci frank alapú hiteleknél – a hitelszerződésekben szereplő devizaeladási árfolyam helyett – az ügyfelek számára kedvezőbb, UniCredit magánszemélyekre vonatkozó deviza-középárfolyamot alkalmazza törlesztési árfolyamként a havi rendszeres törlesztőrészlet meghatározásánál. Ez a jelenlegi árfolyamszintek mellett svájci frankonként akár 5-6 forint megtakarítást jelent az ügyfeleknek. A fenti könnyítést a magánszemélyeknek nyújtott svájci frank alapú jelzáloghitelek (lakáscélú és szabadfelhasználású jelzáloghitelek) és személyi kölcsönök esetében az UniCredit legalább 2010. október 31-éig fenntartja. Abban az esetben, ha a svájci frank árfolyama e határidő után is változatlanul erős, az UniCredit Bank dönthet a kedvezményes árfolyam alkalmazásának meghosszabbításáról.

Az UniCredit Bank a tavasz folyamán már csökkentette a svájci frank alapú jelzáloghitelei kamatát, illetve továbbra is ügyfelei rendelkezésére áll Hitelkönnyítő csomagjával, amely a hiteltörlesztésükben rövidebb-hosszabb ideig átmeneti nehézséggel küzdő hitelesek számára kínál megoldást függetlenül a devizanemétől. Széles hitelkönnyítő választékából a bank az egyéni körülmények, pénzügyi lehetőségek szakmai értékelése alapján ajánlja fel ügyfélének a személyére szabott, számára leginkább megfelelőnek tartott megoldást. Ha az ügyfélnek mégsem ez az út járható, akkor közös egyeztetés, felelős információcsere után a bank rugalmasan egy újabb egyéni megoldást dolgoz ki számára.

frankhitel svájci frank svájci frank alapú hitel
Kapcsolódó cikkek