Szerinte háztartások ezért vettek fel jelentős árfolyamkockázattal járó devizahiteleket és helyezik el megtakarításaikat szinte kizárólag konzervatív formákba. Balogh Virág a Gazdasági Versenyhivatal Fogyasztóvédelmi Irodájának vezetője ugyanott arról beszélt, hogy verseny csak akkor alakul ki a szolgáltatók között, ha a fogyasztók ismerik és össze tudják hasonlítani a nekik kínált szolgáltatásokat.

A sajtótájékoztatót annak alakalmából tartották, hogy a hitelintézet Vigyázz, Kész, Pénz! Címmel háromfordulós pénzügyi versenyt hirdetett, melyre 3-5 fős, alsó és felső tagozatos általános iskolai csoportok jelentkezhetnek. A csapatoknak az első fordulóban négy, az interneten közölt feladatot kell december 10-ig megoldaniuk. A második fordulót az ország 8 nagy városában, a döntőt pedig jövő májusban Budapeseten rendezik.

A verseny azért kapta a Vigyázz, Kész, Pénz! elnevezést, mert kapcsolódik a pénzintézet által támogatott és az általános iskolások számára készített Ez kész! Pénz! című oktatási célú rajzfilmsorozathoz. A vetélkedő során rajzfilmsorozat által ismertetett pénzügyi tudnivalók köszönnek vissza a diákokat aktivizáló formában. A bank eddig 4 ezer a sorozatot tartalmazó DVD-t küldött szét általános iskolák számra.