Pénz- és tőkepiac

Ha nincs nagy galiba, emelkedni fog a piac

Az amerikai részvénypiac jelentős felfelé gappel (réssel) nyitott a hét első kereskedési napján.

Szerző: Tradenet Global

A nyitás után a részvények élesen emelkedni kezdtek, a széles piaci index hat havi csúcsra jutott az éjjel gyengülő dollár és az erős ingatlanpiaci adatok farvizén - habár a pénzügyi szektor lehúzó hatást fejtett ki a piacra, ezért az emelkedés java el is veszett. Az indexek enyhén csökkenve zártak. Legerősebb a nyersanyag-szektor volt +1.7%-os drágulásával.

A zárás utáni kereskedésben a chipgyártó Texas Instruments (TXN) 71 centes részvényenkénti profitról számolt be, túlteljesítve a 69 centes elemzői becslést. Ennek ellenére a cég részvényei -1.28%-ot estek, mivel a vállalat lecsökkentette az év hátralévő részére szóló várakozásait.

Az Amgen (AMGN) -1%-ot hanyatlott zárás után, mivel a biotechnológiai cég hiába jelentett az elvárásoknál magasabb profitot, de ez alacsonyabb volt a tavalyi eredménynél.

Az AIG biztosítótársaság -0.66%-kal került lejjebb a hírre, mely szerint Robert Benmosche, a cég elnöke kemoterápiai kezelést kap rákbetegség miatt.

S&P500 (SPY)

A részvények továbbra is szomjazzák a híreket, csak hogy okot találhassanak az emelkedésre. Hacsak a piac valami nagy galibát nem csinál – például letöri a 115-ös szintet, majd a 113-at – a részvények várhatóan tovább emelkednek, hogy elérjék és újrateszteljék az éves csúcs 122 pontos értékét.

részvény Amgen AIG index spy tradenet Dow árfolyam
Kapcsolódó cikkek