Pénz- és tőkepiac

Molban utazna az állam

Fellegi Tamás szerint egységes energetikai csomagról tárgyalnak Moszkvával

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő tegnap telefonon beszélt Orbán Viktorral. A híradás szerint kereskedelmi és energetikai kérdésekről is konzultáltak, s Putyin moszkvai látogatásra hívta meg a magyar miniszterelnököt. Mindezt megelőzte az a hír, miszerint Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Bloomberg hírügynökségnek úgy nyilatkozott volna szerdán, hogy a magyar állam még az idén megvásárolná az orosz Szurgutnyeftyegaznak a Molban lévő 21,2 százalékos részesedését. A minisztérium helyreigazítást kért a Bloombergtől, s a lapunkhoz eljuttatott közleményben így pontosított: „egy egészként kívánják kezelni az energetikai szektor kérdéseit.”

Az ügy jó ideje húzódik. Fellegi Tamás lapunknak szeptember végén azt mondta: az olajtársasággal nem, de az orosz kormánnyal készek tárgyalni az esetleges üzletről. Úgy tudjuk, hogy a napokban a Budapesten vizitált orosz miniszterelnök-helyettes, Viktor Zubkov részletesen tárgyalt erről az őt fogadó Orbán Viktorral. A magyar–orosz kapcsolatok gazdasági kérdéseiről a magyar kormányfő küszöbönálló moszkvai látogatásán meg is állapodhatnak.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

felvásárlás Szurgut részvények orbán-kormány Mol részvénypakett
Kapcsolódó cikkek