Pénz- és tőkepiac

Ijedten számolhatnak vissza a frankhitelesek

A svájci frank ára ma a 225-ös szintet is megugrotta és bár az árfolyam azóta kissé korrigált, semmi jele a tartós javulásnak.

Egy svájci frankért jelenleg 224,81 forintot adnak, miután fél órája még a 225-ös határ felett járt az árfolyam. A forint még a most megkezdett korrekcióval együtt is messze gyengébben teljesít a tegnapi, 223,60-as záróárnál. A mai eddigi legrosszabb ár 225,28 forint volt, az átlagos árfolyam pedig 224,32 forint.

Az euróval 279,71 forinton kereskednek a bankközi devizapiacon, a tegnapi záróárhoz (279,60 forint) képest ez kis gyengülés. Az árfolyam szűk sávban mozgott ma, az átlagos ár 279,50 forint volt és a forint végig a 279 és 280 közötti területen maradt, nem lépve át a sávhatárt egyik irányba sem.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A Commerzbank és az Equilor elemzői szerint a frankhitelesek a jövő év elején sem számíthatnak sokkal jobb helyzetre; az alpesi deviza erősödése láthatóan megállíthatatlan, ezt pedig még tökéletesen nyugodt piaci körülmények között sem lenne képes kompenzálni a forint.

forint átlag svájci frank euró árfolyam elemző
Kapcsolódó cikkek