Pénz- és tőkepiac

Saját bankot hoz létre a Siemens

Önálló pénzintézetet alapít a világ egyik legnagyobb technológiai vállalata. A Siemens Bank következő három évben egy-két milliárd euró kölcsön kihelyezését tervezi. A Siemens már a nyáron jelezte, hogy önálló pénzintézetet alapít.

Roland Chalons-Browne, a bank igazgatója a Finantial Times-nak adott interjújában elmondta a pénzintézet elsősorban a megújuló energiával, egészségüggyel foglalkozó vállalatokat célozza meg, s a következő három évben két-három milliárd euró kölcsön nyújtását tervezi.

Az igazgató szerint ezekben a szegmensekben a gazdasági válság miatt elapadtak a források, így komoly fejlesztési, sőt működési problémák léphetnek fel.

A Siemens Bank kezdetben mintegy 100 főt foglalkoztat, fő profilja a vállalati és projektfinanszírozás lesz, foglalkoznak majd külső befektetésekkel is, de ez a portfólió kisebb részét teszi majd ki. A Siemens a német technológiai szegmensből elsőként lép pénzügyi területre.

Chalons-Browne szerint az sem kizárt, hogy felvásárlással Németországon kívül is terjeszkedjenek, elsősorban Indiára és a fejlődő országokat említette. Ugyanakkor jelezte, hogy nem kívánnak részt venni a lakossági és az ingatlan hitelezésben mert azokban nagyobb a kockázat.

Bank kölcsönkihelyezés Siemes pénzintézet Chalons-Browne technológiai konszern
Kapcsolódó cikkek