Pénz- és tőkepiac

A TB-egészségügyből is kieshetnek a magánpénztári tagok

Talán a törvényhozási kapkodás miatt a mostani szabályok szerint a magánnyugdíjpénztárban maradó több tízezer ember jelentős része nyugdíjasként elesik az ingyenes egészségügyi szolgáltatástól – írja az Index.

Ők vagy a kórházi ellátásukért lesznek kénytelenek fizetni, vagy egy most havi 5100 forintos fix díj befizetésével kell hogy megvásárolják majd az egészségügyi ellátásra való jogot. Vagy a feketén dolgozó tömegek erős érdekérvényesítésére apellálhatnak. Azt sem tudni, az állam tud-e a problémáról - írja az Index.

A mostani becslések szerint hetvenezren lehetnek, akik maradnak a magánnyugdíj-pénztári rendszerben. Közülük nagyon sokan nem lesznek jogosultak nyugdíjasként a másoknak ingyenes egészségügyi szolgáltatást igénybe venni, háziorvoshoz járni, kórházba menni.

Ez az egyik – szándékolt vagy véletlen, figyelmetlenségből fakadó – következménye a magánnyugdíjrendszer felszámolására indított állami akciónak. Ők, ha a jelenlegi szabályok fennmaradnak, idős korukban vagy kifizetik a kórházi ápolás árát, vagy havonta befizetnek maguk után egy plusz díjat.

ellátás tag egészségügy tb magánnyugdíjpénztár kórház
Kapcsolódó cikkek