Pénz- és tőkepiac

Áthárítják a bankadót a fogyasztóvédők szerint - Cáfol a Volksbank

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez fordul a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ), mert a tudomásukra jutott adatok szerint a Volksbank ügyfeleinek kárára kezdeményezte lakossági és bankkártya-kondícióinak, valamint a számlacsomagokra vonatkozóan megkötött szerződéseinek módosítását – áll a FEOSZ tegnap kiadott közleményében. A fogyasztóvédők, akik szerint megkezdődött a bankadó továbbhárítása a lakosságra, azt várják a felügyelettől, hogy vizsgálja meg, a bank lépése megfelel-e a vonatkozó törvényi előírásoknak.

A FEOSZ felhívja a figyelmet: a tervezett módosítások a fogyasztó részéről csak akkor minősülnek elfogadottnak, ha a változtatások hatálybalépése előtt nem nyilatkozik ennek ellenkezőjéről. Ez idő alatt az ügyfél ingyenesen, külön költségek nélkül felmondhatja szerződését.
A Volksbank a tájékoztatáskor a törvényben előírtaknak megfelelően járt el, a standard számlák esetén pedig az utolsó változtatás több mint másfél évvel ezelőtt, 2009 júliusában történt – reagált a pénzintézet sajtóközleményében.

FEOSZ Volksbank fogyasztóvédelem pszáf bankadó
Kapcsolódó cikkek