Pénz- és tőkepiac

Egyre többet fizetünk egészségpénztárba

Az MKB Egészségpénztárba az elmúlt évben csaknem 40 százalékkal több egyéni befizetés érkezett, mint 2009-ben, tagjainak száma 15 ezerrel nőtt

Az egészségpénztárba 2010-ben 8,1 milliárd forint tagdíjbevétel érkezett, tagjai 7,9 milliárdot költöttek szolgáltatásokra. Az egyéni befizetések éves szinten 37 százalékos bővülése arra utal, hogy egyre többen felismerik az öngondoskodás előnyeit - idézi a közlemény Lehoczky Lászlót, az egészségpénztár igazgatótanácsának elnökét.

A kétmilliárd forint feletti összes egyéni befizetés alapján a tagok az idén mintegy 600 millió forintot igényelhetnek vissza személyi jövedelemadójukból, utoljára élve a 30 százalékos adókedvezménnyel. Ez évtől ugyanis a kedvezmény mértéke - az kulcs mérséklésével párhuzamosan - 20 százalékra csökken.

Természetesen még így is a napi egészségügyi szolgáltatások változatos skálája tehető olcsóbbá, a keret ugyanis az orvosi szolgáltatások és gyógyszertári termékek vásárlása mellett csecsemőkre, kismamákra éppúgy költhető, mint sporttevékenységek vagy szemüveg finanszírozására, összességében akár 100 ezer forint is megtakarítható ezzel egy család éves költségvetésében - mutat rá a kassza.

Az MKB Egészségpénztár 135 ezres tagságával, 8,5 milliárd forint vagyonával és a 11.500 szolgáltató hellyel a második legnagyobb önkéntes egészségpénztár.

felmérés befizetések MKB egészségpénztár
Kapcsolódó cikkek