Pénz- és tőkepiac

Lakástakarékkal állt elő az Erste Bank is

Két milliárd forintos alaptőkével saját lakás-takarékpénztárt alapított az Erste Bank Hungary Zrt. április 4-én. Az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt. a tervek szerint az év második felében kezdi meg működését.

Az Erste Bank Hungary Zrt. azért döntött saját pénztár alapítása mellett, mert a rendszeres lakossági megtakarítások, különösen a lakáscélú öngondoskodás térnyerése, a megváltozott hitelpiaci körülmények felértékelték a lakás-takarékpénztári megtakarításokat, a pénztárak a jövőben a korábbiakhoz képest minden bizonnyal nagyobb szerepet töltenek be a hitelezési piacon.

Az Erste Bank a hitelezési piac meghatározó szereplőjeként az ügyféligények teljes körű kiszolgálására törekszik, az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt. megalapításával a lakás-takarékpénztár által kínált, állami támogatást élvező lakáscélú megtakarítások és a kedvező, forint alapú konstrukció színesíti tovább a bank termékpalettáját.
 
Az Erste Lakás-takarékpénztár Zrt. a tervek szerint az év második felében kezdi meg működését.

Az Erste terveiről a Világgazdaság március elején már beszámolt. A jelenleg működő két hazai lakás-takarékpénztár a Fundamenta-Lakáskassza és az OTP Bank leánycége, értesülésünk szerint ugyanakkor a közeljövőben négyszereplősre bővülhet a piac. Az Erste mellett ugyanis a CIG Pannónia Biztosító elnöke – és egyben résztulajdonosa –, Horváth Béla is új társaság alapítását tervezi.

lakástakarék OTP lakás Fundamenta hitelkonstrukció Erste Bank
Kapcsolódó cikkek