Pénz- és tőkepiac

Orbán Viktor gyengíti az OTP-t

A Raiffeisen Bank közgazdásza szerint Orbán Viktor nyilatkozata miatt is gyengül az OTP.

„Nyitás után még úgy nézett ki, hogy Orbán Viktor nyilatkozatának nem lesz hatása az OTP-re” – mondta Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank közgazdásza a Világgazdaság Online-nak. „A nyilatkozat később azonban mégis hatást gyakorolt az árfolyamra” - tette hozzá.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy tanulni kell a hibákból, ám ez a bankokra is vonatkozik, nekik is részt kell vállalniuk abból a teherből, amelyet a devizahiteles konstrukciók ma jelentenek; éppen ez a veszteségmegosztás lesz az ősz egyik legfontosabb feladata, miközben az otthonvédelmi program is folytatódik, sőt, új elemekkel bővülhet.

Az OTP régiós és szektorális szinten is alulteljesítő, az összes piac emelkedik, a vezető indexek közel 3 százalékos erősödést mutatnak – magyarázta Herczenik Ákos. Hozzátette, a svájci frank erősödése sem segíti a bankrészvényt.

„A befektetők legkevésbé a bizonytalanságot szeretik, és ez a nyilatkozta kimerítette ezt a kritériumot” – hangsúlyozta a Raiffeisen Bank közgazdásza. Kiemelte, jó lenne, ha tisztázásra kerülnének Orbán szavai.

Az OTP reggel 2 százaléknál nagyobb esésben is állt, majd délutánra 1 százalék körüli mínuszt mutat az árfolyam, 4130 forint  körül jegyzik a BÉT-en.

 

herczenik ákos OTP Orbán Viktor árfolyam elemzés
Kapcsolódó cikkek