Pénz- és tőkepiac

Van, aki tökéletes hetet zárt

A Wall Street egy remek hetet zárt, a részvények minden nap emelkedtek. Annak ellenére, hogy a pénteki határidős ügyletek miatt a kereskedés kiszámíthatatlan volt, a részvényeknek sikerült tartani a folyamatos emelkedést 5 napon keresztü.

Szerző: Tradenet Global

A Wall Street az elmúlt 2 és fél hónap legjobb periódusát zárta, az S&P 500 5.4 %-al növekedett, hasonló jó eredményt júniusban láthattunk az indextől. A pénteki volatilitás technikai jellegű volt, a befektetők a portfólióikat egyensúlyozták ki. Olyan jelenséggel találkoztunk, ami évente 4 alkalommal történik meg: az opciók és a jövőbeli szerződéskötések egyszerre jártak le a származékos piacon: futuresre, opciókra és SSF-ekre.

A befektetők továbbra is az európai adósságválság miatt aggódnak. A hétvégén a vezető európai államok külügyminiszterei Lengyelországban találkoztak Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszterrel, aki javasolta, hogy növeljék 440 milliárd dollárra a bajba jutott államoknak adható segély-alapot.

A múlt heti növekedés ellenére nem mindenki optimista. „A piacon látható növekedést és erőt nem szabad összekeverni a gazdaságunkkal kapcsolatos optimista hangulattal” mondta Marc Pado, a Cantor Fitzgerald piaci stratégája. „Az emberek kerülik a kockázatos dolgokat, a biztosra mennek.” Három hetes csökkenést követően, a Dow 4.7 %-al emelkedett, a S&P500 --as index 5.4 százalékos növekedéssel zárt, 2009 július óta a tech szektor „hajtotta” Nasdaq legjobb eredménnyel, 6.3 %-os emelkedéssel zárt.

38. hét: hétfőn a Lennar (LEN) nyitás előtt fogja közétenni a bevételi eredményeit. A befektetők az elemzőktől várják a visszajelzést azzal kapcsolatban, hogy az ingatlan piac elérte-e már a legalacsonyabb szintet. A következő cégektől várhatók jelentések a héten: AutoZone (AZO), Carnival Tours (CCL), ConAgra (CAG), Oracle (ORCL) és az Adobe (ADBE) kedden tesz közzé jelentést. A General Mills (GIS) és a Bed Bath & Beyond (BBBY) szerdán teszi közzé a számait, csütörtökön a Nike (NIKE) és a FedEx, majd pénteken a KB Home (KBH) tesz közzé jelentést.

S&P500 (SPY)

A hétfői letörést követően, az index irányt váltott és emelkedett a múlt héten. Az eredmények alapján az S&P500 további növekedése várható. A 2011-es év 2. legjobb eredményét láthattuk, a pénzügyi szektor gyenge teljesítménye miatt azonban kérdőjeles, hogy a rally folytatódik-e. A SPY 50-as mozgóátalag mellett egyelőre nem érte el az augusztusi legmagasabb szintet, kérdéses hogy egy agresszívabb eladási hullám mellett ez sikerülhet..

S&P500 geithner segély Wall Street tradenet elemző
Kapcsolódó cikkek