Pénz- és tőkepiac

A Dimenzióba olvadhat a Generali nyugdíjpénztára

A magánnyugdíjpénztárakat érintő változások következtében eltűnik a Generali magánkasszája is – értesült az azenpenzem.hu. A Generalinál azt közölték, a méretgazdaságos működés érdekében keresik a lehetőségeket.

Nyilvánvaló volt, hogy a magán-nyugdíjpénztári pénzek „államosítása” után összeolvadások, kivonulások várhatók a magánnyugdíjpénztárak piacán – írja a pénzügyi portál. Az Évgyűrűk és a Postás magánkassza október elsején már be is olvadt a Pannónia Nyugdíjpénztárba. Az Évgyűrűknél valamivel több tagot megtartó Generali Magánnyugdíjpénztár is bedobja a törülközőt – olvasható az portál írásában.

Az internetes oldal a Dimenzió magánpénztár e heti közgyűlési napirendjén bukkant rá egy olyan pontra, amely a Generali beolvasztásáról szól. Emellett azonban az igazgatóság a lehetőségek között vázolta még a jogutód nélküli megszűnést, illetve azt is, hogy a Dimenzió olvadjon más pénztárba. Úgy tűnik, két kassza is befogadná a jogszabályban előírt minimális taglétszámra vonatkozó limit alatti dimenziósakat.

A kilátásokkal kapcsolatban sokatmondó ugyanakkor, hogy a Dimenzió vezetősége szerint kedvező jogszabályi változás hiányában az egyesülés is csak elodázhatja a gondokat. Úgy gondolják, a Generalival együtt is csak hat-kilenc hónapot nyernek, ezután ismét felmerül: végelszámolás vagy egy nagyobb szereplőbe történő beolvadás – teszi hozzá a beszámoló. Az azenpenzem.hu információi szerint egyébként a reálhozamok kifizetésének lezárultával megindultak az elbocsátások.

Nyilvánvaló volt, hogy a pénztári pénzek „államosítása” után összeolvadások várhatók.


Világgazdaság Nyilvánvaló volt, hogy a pénztári pénzek „államosítása” után összeolvadások várhatók. -->

Dimenzió Genertel Generali kassza magánnyugdíjpénztár pénztár
Kapcsolódó cikkek