Pénz- és tőkepiac

Hanyatlik a FarmVille gyártója - A Facebook is zuhan

A Zynga részvények árfolyama hanyatlásnak indult szerdán éjjel, miután a vállalat közzétette jelentését. A FarmVille gyártójának értéke több mint 40 százalékkal zuhant New Yorkban, miután a gyorsjelentés közzétételével meredeken romlottak a kilátások.

A Zynga papírjai több mint 40 százalékkal, 3 dollárra zuhantak a kiábrándító jelenés után. A vállalat csökkentette 2012-re vonatkozó prognózisát, és az új játékok gyártását elhalasztja. A a legutóbbi eséssel már 70 százalékkal múlja alul a tőzsdei bevezetéskori árfolyamot. A vártnál gyorsabb visszaesésé kihívások elé állítják a vállalatot, nagyrészt a Facebook miatt.

A Zynga már csak 4 centes nyereséget vár részvényenként az idei évre, míg korábban 9 centről szólt a prognózis. A befektetők a Facebook részvényeit is büntetni kezdték: 8 százalékkal esett a közösségi oldal papírjainak árfolyama, 26,95 dolláros szintre. A közösségi oldal ma este teszi közzé negyedéves jelentését.

A Zynga játékgyártó eredménye egyébként mindösszesen 1 centtel maradt el részvényenként az elemzői várakozásoktól a második negyedévben.

gyártó zínga zuhanás játék Facebbok
Kapcsolódó cikkek