Pénz- és tőkepiac

Mol kontra INA - A kormány belelendült az adok-kapokba

A tegnapi bejelentések szerint a magyar állam kiáll a MOL horvátországi tevékenységei mellett, emellett azt pedzegetik, hogy továbbra is kulcsfontosságú a menedzsmentjogok megtartása – jelenti az Equilor.

Ezzel magyar térfélről is lendületet kapott a hetek óra tartó verbális adok-kapok, amelynek egyelőre csak politikai színezete van, a Mol-csoport üzletmenetét nem érinti.

A negyedik mobilszolgáltató története viszont kikerült a frigóból és ismét felmelegítették a káposztát, ugyanis a kormányzat nem tett le az operátor elindításának tervéről. Ez azért veszélyes az MTelekom számára, mert a negyedik mobilszolgáltatóval kapcsolatban komoly megtérülési kérdések merültek fel, amit csak agresszív piacszerzéssel lehetne kompenzálni.

Ez kellemetlen lenne a legnagyobb hazai szolgáltató vonatkozásában, nem véletlen, hogy ismét elpáholták a kurzust. Hiába tűnik tarthatónak az 50 forintos ha a piac a rövid távú piacvesztés miatt aggódik.

Technikailag az Equilor szerint a Mol néz ki jobban: a szűkülő háromszög alakzatban maradásra játszva 18.300-on érdemes először long irányban gondolkodni, stopot a 18.100-as támasz környékén célszerű elhelyezni.

 

Mtelekom INA long short negyedik mobilszolgáltató Mol
Kapcsolódó cikkek