Az egyedi tételektől megtisztított profit viszont 458 millió euró volt, ami 3,3 százalékkal nagyobb a tavalyinál. A díjbevételek csökkenése a társaság közlése szerint szándékos lépések eredménye volt, a kelet-közép-európai térségben és Ausztriában piacvezetőnek számító biztosító Lengyelországban a rövid futamidejű, egyszeri díjas életbiztosítások leépítése mellett döntött ugyanis nemrég, emellett Olaszországban visszafogták az autós biztosítási üzletágat.

Az egyes országokat illetően Ausztriában stabil maradt a biztosító díjbevétele, 0,4 százalékkal 3,2 milliárd euróra nőtt az első kilenc hónapban. Az élet- és egészségbiztosítások értékesítése nőtt, a vagyonbiztosításoknál kis visszaesést tapasztaltak. Csehországban enyhe díjbevétel-csökkenés volt euróban számolva, ez viszont nagyrészt devizaárfolyam-hatásnak tudható be. A szlovákiai volt az egyik éltanuló a csoport leányvállalatai közül, a díjbevétel és a profit is számottevően nőtt az országban. Lengyelországban is hatalmas profitnövekedés volt annak ellenére, hogy a díjbevétel több mint 30 százalékkal visszaesett. A csoport leánycégei közül a romániai a fekete bárány, az idén a díjbevétel az országban 19,3 százalékkal csökkent, az adózás előtti eredmény pedig 36,1 millió eurós veszteség lett.

A magyarországi leánycégekről külön nem ír a jelentés. A VIG az Union és az Erste Biztosító révén van jelen Magyarországon, az itteni piacot viszont csak az egyéb piacok között jegyzi a jelentésében. A Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint az Union díjbevétele az első kilenc hónapban 26,1 milliárd forint volt, ami 24,2 százalékkal magasabb a tavalyinál. Az Erste 9,5 milliárd forintos díjbevételt ért el, ez 25 százalékkal alacsonyabb a 2012-esnél.