Pintér István elmondta, hogy a megállapított eredményt eredménytartalékba helyezik. Az elnök-vezérigazgató értékelő beszédében elmondta, hogy a Rába tavaly az elmúlt tíz év második legjobb üzemi évét produkálta. Három stratégiai piaca közül az Amerikai Egyesült Államokban fellendülés volt, Európában stagnálás, Oroszországban és a FÁK-ban pedig a rubel gyengülése és a politikai válság okozott némi eredménycsökkenést.
   
A Rába-csoporton belül a jármű üzletág volt a legeredményesebb 2014-ben, ahol több mint 50 százalékos üzemi eredmény növekedést értek el, főként a németországi és az Egyesült Királyságbeli piacokon tapasztalt forgalom növekedés miatt. Példaként említette, hogy a Rába Jármű Kft. 2016 végéig szóló megállapodást írt alá a Joseph Vögele AG-vel, amelynek aszfaltozó gépek alvázait szállítják.
   
A csoport idei célkitűzése a termékfejlesztés és a piacbővítés. Pintér István elmondta, hogy Rába Európa egyik vezető tehergépjármű gyártójának új tengelytest-modelleket szállít 2016-ban 18 millió euró értékben. Az elnök-vezérigazgató a vállalat nevét egyelőre nem hozta nyilvánosságra. 
Támogatta a közgyűlés, hogy a vállalat 150 ezer saját részvényt vásároljon árfolyam karbantartási célokra. A határozat értelmében a vásárlásra 18 hónap áll rendelkezésre.
   
A Rába Járműipari Holding Nyrt. 47,9 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el 2014-ben, ami 0,9 százalékkal magasabb az előző évinél, 852 millió forintos eredménye viszont messze elmaradt a 2013-ban elért 2,67 milliárd forinttól.