Pénz- és tőkepiac

Előállították a Lombard tulajdonosát

A Lombard Kézizálog Zrt. ügyével kapcsolatban kedden egy embert előállítottak a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai - közölte a rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint előállítottak egy embert a Lombard Kézizálog Zrt. ügyében, miután házkutatást tartottak a férfi lakhelyén. A vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték.

Az MTI úgy tudja, a férfi azonos a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosával, aki korábban önfeljelentést tett.

Az ORFK április elején jelentette be, hogy a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás csalás gyanújával indult. Az akkori közlés szerint a kár meghaladja a 4 milliárd forintot.

Csiszér-Kovács Viktória rendőr alezredes, szóvivő akkor elmondta, hogy a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa jogi képviselőjével jelent meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda épületében, ahol önfeljelentést tett.

A feljelentés nyomán a hatóság csalás gyanúja miatt indított vele szemben nyomozást. Az önfeljelentéssel egy időben a nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást és iratokat foglaltak le.

Az 1998-ban alapított Lombard Kézizálog Zrt. mellett az 1990-es alapítású Lombard Kft. és az Új Lombard Kft. alkotja a Lombard cégcsoportot. A Kézizálog Zrt. feladata a zálogkölcsönzés, a Lombard Kft.-é az ékszerkereskedelem, az Új Lombard Kft. pedig a csoport focicsapatával foglalkozik - a csapat előbb tatabányai volt, onnan Szombathelyre költöztek, jelenleg pedig az NB I-ben kieső helyen álló Pápa a Lombardé. A társaságok ügyvezetését a 99,5-ban tulajdonos Bíró Péter látja el.

brókerbotrány Lombard
Kapcsolódó cikkek