Pénz- és tőkepiac

Több népes csongrádi faluban nincs bankautomata

Bankautomatára várnak több olyan Csongrád megyei faluban, ahol sok lakos rendelkezik bankkártyával, de mivel a lakóhelyéhez közel nincs ATM, nem jut hozzá könnyen a pénzéhez.

Maroslelén az önkormányzat már tárgyal róla, de Ópusztaszeren, Bakson és Csengelén sincs automata – pedig utóbbi két községben nagyon várják az emberek – írja a Délmagyarország.

Azt, hogy Maroslelén is legyen pénzkiadó, a napokban Drimba Tibor volt önkormányzati képviselő osztotta meg a legnagyobb közösségi oldal egyik csoportjában.

Többek között azt írta, a falu lakosainak nagy része rendelkezik bankkártyával, amit viszont csak vásárlásra tudnak használni, helyenként csak bizonyos összeg felett. A takarékban sokszor állnak sorban, és előfordul, hogy aznap nem vagy csak későn jutnak a fizetésükhöz, a hétvégén pedig utazni kell a pénzfelvételért. Az ötletgazda a napilapnak azt mondta, a javaslatot eljuttatta a képviselő-testülethez, és kéri, tűzzék napirendre. Szerinte azért is jó lenne a bankautomata, mert a kártyákat már banktól függetlenül lehet díjtalanul használni, és bizonyára az átutazók is szívesen fogadnák. Ha kell, kész az ügy érdekében aláírásgyűjtést is indítani.

Csongrád megye atm pénz banki szolgáltatások
Kapcsolódó cikkek