Pénz- és tőkepiac

Nem kapósak Töröcskeiék követelései

Nem sikerült túladnia a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-nek (PSFN) az egykor Töröcskei István volt fő-államadósságkezelő és felesége többségi, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium kisebbségi tulajdonában volt Széchenyi Kereskedelmi Bank követelésein.

Csak a 2015 augusztusától felszámolás alatt álló hitelintézet legvaskosabb tétele, a két kecskeméti kommunikációs kft. – az Opticon és a Vidékháló – együtt 2,8 milliárdot kitevő adóssága iránt volt érdeklődés, ám a benyújtott 1,2 milliárdos ajánlatot a PSFN túl alacsonynak minősítette. További három követelésre ajánlat sem érkezett.

Az egyik a Biharugrai Halgazdaság Kft.-vel szembeni 421,3 milliós banki hitelkövetelés. A kft. minősített többségi tulajdonosa a Biharugrai Halastavak Természetvédelmi és Turisztikai Kft. Ennek minősített többsége a budapesti Gyöngy-PPM Vagyonkezelő Kft.-é, ammelynek ötven százalékot meghaladó szavazati jogával Bartha János rendelkezik (ő irányította a Credit Suisse First Boston régiós befektetési banki működését). A másik megmaradt követelés az MP Informatikai Kft. 149,3 milliós adóssága. A harmadik a Prekuta Bálint (korábban a Rác fürdő egyik befektetője), valamint Gyulay Zsolt olimpiai bajnok tulajdonában állt Levin Hungary Kft.-vel szembeni 650 millió forintos hitelkövetelés, ezt a PSFN diszkonttal, 455 millión tette fel az elektronikus értékesítési rendszerre.

Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft széchenyi bank PSFN
Kapcsolódó cikkek