Pénz- és tőkepiac

Vízválasztóhoz érkezett a Verizon

Mi lesz ma este a tévében? Sok olvasónak ismerősen csenghet ez a kérdés, csakúgy mint a képújság és a hétfői műsorszünet fogalma. Most azonban rugaszkodjunk el a múlt emlékeitől, és tekintsünk a jelenbe. Rengeteget változott a média világa, de még talán megállja a helyét a klasszikus graffiti üzenete: „Ahol a tévéd, ott az otthonod.” Megváltozott és erősen felfokozott fogyasztói szokásokkal kell szembesülniük a kábeltévé-szolgáltatóknak is.

Ezt a trendet követve alapít új divíziót a Verizon Communications Inc. A Bloomberg informá­ciói szerint idén nyáron indítja el az észak-amerikai vállalat az új online platformszolgáltatását, amelyet kifejezetten a fiatalok elektrokommunikációs fogyasztási szokásait figyelembe véve alkottak meg, és teljes mértékben streamalapon üzemel majd. Bár a cég menedzsmentje cáfolja a bejelentést, ha hinni lehet az információknak, a Verizon lenne az első telekommunikációs vállalat, amely teljes mértékben a fiatalabb generáció fogyasztási szokásait célozza meg a go90 platformjával.

[caption id="" align="alignleft" width="461"]forrás: Reuters forrás: Reuters[/caption]

Technikailag a papír árazása vízválasztóhoz érkezett. Ha megnézzük a heti bázisú grafikont, jól látható a legutolsó két hullám csúcsait és völgyeit összekötve az az óriási egyenlő szárú háromszög, amelynek az alsó szárán zárt a kurzus a múlt héten. Ez azért lehet érdekes, mert ha lefelé indulna el az árfolyam, és a 47,77-os támaszt is letörné, akkor szabaddá válna az út a 42,50 dollár felé. Ez lenne a negatív forgatókönyv.

Ha azonban a háromszögön belül maradna az árfolyam, akkor a fent leírt támaszokra spekulálva akár egy 54 dollárig tartó felszúrásra is lehetne számítani. Az általam követett indikátorok jelzései nem mutatnak egyértelmű irányt, így vélhetően a forgalom lesz az, ami irányt fog mutatni, hiszen az elmúlt hetek kereskedése igen vérszegényre sikeredett forgalmi indikáció tekintetében.

Illés László, a Random Capital Zrt. elemzője forrás: Reuters -->

dollár Bloomberg tőzsde Verizon Communications Inc. platformszolgáltatás
Kapcsolódó cikkek