Pénz- és tőkepiac

Újpest: pályafűtés nélkül nincs licenc

Hiába újították fel a Szusza Ferenc Stadiont, az Újpest nem kapta meg saját pályájával az élvonalbeli bajnokságban való részvételhez szükséges licencet.

A közelmúltban 800 millió forintból újították fel a Szusza Ferenc Stadiont, az Újpest nem kapta meg saját pályájával a 2017/2018-as élvonalbeli bajnokságban való részvételhez szükséges licencet a Magyar Labdarúgó-szövetségtől (MLSZ), mert nincs meg a következő szezontól kötelezően előírt pályafűtő berendezése- írja a Magyar Nemzet.

„Van az UTE-nak egy jóváhagyott taóprojektje a pályafűtésre, ám az abban szereplő összeg nem fedezi a beruházás teljes értékét. Nagyjából 140 millió forintról beszélünk, arra lenne szükség, hogy meglegyen a forrása” – nyilatkozta szerdán a Digi Sport reggeli műsorában Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezető igazgatója. „Jelenleg egy megoldást látunk, mégpedig hogy a felnőttcsapatot működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa az összeget tagi kölcsönként betegye a beruházásba” – mondta.

A másik út az lehet, hogy az MLSZ-től kapnak pályázati úton pénzt – írja a Magyar Nemzet. Gyarmati Eszter abban bízik, hogy halasztást kapnak a feltétel teljesítésére, lévén nyáron nincs szükség a pályafűtésre.

Újpest Magyar Labdarúgó Szövetség Szusza Ferenc Stadion
Kapcsolódó cikkek