Pénz- és tőkepiac

A Wizz Air-alapítók új vagyonkezelője

Az egykori Wizz Air-alapító Farkas Lajos a Világgazdaság kérdésére csak annyit árult el az új vagyonkezelőről, hogy projektcégről van szó.

A székhelyszolgáltatókat igénybe vevő cégek egyik kedvelt fővárosi főhadiszállásán, a Hermina Towerben jegyezték be nemrég az FLB Aerolineas Befektetési Kft.-t. Az új vagyonkezelő cég ügyvezetője, Farkas Lajos egyike a Wizz Air diszkont-légitársaság – pontosabban a Swing Menedzsment Kft. – egykori alapítóinak.

Farkas Lajos a Világgazdaság kérdésére csak annyit árult el az új vagyonkezelőről, hogy projektcégről van szó. Arra a kérdésre, hogy lesz-e köze a Wizz Airhez, illetve a légibizniszhez, azt mondta, még a jövő zenéje, mivel fog foglalkozni a társaság, de azt leszögezte, hogy nem Magyarországon kíván tevékenykedni.

Az FLB-t nemcsak vezeti, hanem a Wuruhi Kft.-n keresztül tulajdonosa is Farkas Lajos. Rajta kívül két másik Wizz Air-alapító is közvetetten érdekelt a vagyonkezelőben: Stalmayer Róbert a Purple Plane Partners Kft.-n, Kecskés Melinda a Pink Paper Plane Kft.-n keresztül. (A Wuruhi, a Purple Plane Partners és a Pink Paper Plane a Wizz Air-alapítók vagyonkezelői, amelyek a Swing Menedzsment jogutódjaiként jöttek létre. Utóbbi 2015 végén megszűnt, vagyonát szétosztották a jogutódok között.)

A diszkonttársaságot gründoló légiguruk mellett az FLB egyik tulajdonosa a Wine & More Kft., amely Zakor Sándor érdekeltsége. Ő a labdarúgócsapatot működtető MTK Budapest Zrt. vezérigazgatója, a Profólió vállalatcsoport társtulajdonosa.

Vagyonkezelő Wizz Air
Kapcsolódó cikkek