Pénz- és tőkepiac

A Brexit tükrében különösen vonzó lehet a német irodapiac

A tavaly év vége óta tartó részvénypiaci raliból kimaradt az Alstria, de esély lehet arra, hogy a német ingatlanos vállalatot is megtalálják a befektetők

A tavaly év vége óta tartó részvénypiaci raliból egyelőre kimaradt az Alstria, a fundamentumok alapján azonban kedvező esély lehet arra, hogy a német ingatlanos vállalatot is megtalálják a befektetők. Az Alstria elsősorban irodaházak bérbeadásával és fejlesztésével foglalkozik Németország területén belül, úgynevezett REIT formában, amelynek egyik legfőbb tulajdonsága a különböző eszközállományra vonatkozó követelmények mellett, hogy az eredménynek legalább a 90 százalékát ki kell fizetniük osztalékként. (A REIT-et vették alapul a magyar szabályozott ingatlanbefektetési társaságok működési formájának kialakításakor – a szerk. ). Az utóbbi években az Alstria stabilan tartani tudta az mértékét, vélhetően ez a tendencia a jövőben is folytatódik, és a 4,5 százalékos osztalékhozam vonzóvá teszi a papírt.

A Brexit miatti migrációs hatás is segítheti a német irodaingatlan-piacot, egyre több multivállalat nyilatkozik arról, hogy Németországba helyezi a székhelyét egy brit kilépés esetén, ami a kereskedelmi ingatlannal foglalkozó cégek felértékelődését eredményezhetné.

Mivel elsősorban osztalékpapírként tekinthetünk a cégre, az egyik legfontosabb kockázatot a német állampapírhozamok gyors növekedése jelenti. A fundamentumok ugyan középtávon a német hosszú hozamok emelkedésének irányába mutatnak, rövidebb távon azonban az Európai Központi Bank politikája segíthet a kötvénypiacok megtámasztásában, így a hozamok „elszállása” egyelőre nem valószínű.

Mindezek eredőjeként a jelenlegi környezetben jó lehet a német erre egy jó tipp lehet a stabil működéssel és kedvező osztalékhozammal rendelkező Alstria Office.

befeltetés ingatlan
Kapcsolódó cikkek