Pénz- és tőkepiac

Emma Stone letaszította a trónról Jennifer Lawrence-t

Emma Stone a világ legjobban kereső színésznője, míg Dwayne „The Rock” Johnson a legjobban fizetett színész a Forbes legfrissebb listája szerint.

Körülbelül 26 millió dollárt keresett 2016 júniusa és 2017 júniusa között Emma Stone, 160 százalékkal megnövelve ezzel keresetét – írja a BBC. Óriási gázsiját többek között a hatalmas sikernek örvendő Kaliforniai álom című filmnek köszönheti, amiért Oscar-díjat is kapott a legjobb színésznő kategóriában. Ezzel ő lett a világ legjobban fizetett színésznője, letaszítva a trónról Jennifer Lawrence-t és Jennifer Anistont.

Félmillió dollárral ugyan, de lemaradt az első helyről Jennifer Aniston, aki egy év alatt 25,5 millió dollárt termelt magának. Vagyonát többek között a Smartwater, az Aveeno és az Emirates-szel való együttműködésnek köszönheti.

Jennifer Lawrence, az Utazók és az Éhezők viadala című filmek főszereplője 2016-ban és 2015-ben is a dobogó élén állt a maga 24 millió dolláros keresetével, most azonban „csak” a harmadik helyre ért oda.

Az Éhezők Viadalának befejező részével tavaly 46 millió dollárt kaszált Lawrence.

A 28 éves Lawrence korábban felszólalt az ellen, hogy Hollywoodban a nők kevesebbet keresnek a férfiaknál. Az amerikai színésznő korábban azért harcolt, hogy ugyanannyi pénzt kereshessen, mint férfi kollégái. A színésznő terve végül megvalósult – de nem sok kolléganője mondhatja el magáról ugyanezt.

Emma Watson az első brit nő, aki felkerült a listára, a színésznő a hatodik helyet szerezte meg magának, a Szépség és a Szörnyeteg például 14 millió dollárt hozott a konyhájára. Watson mellett Melissa McCarthy, Mila Kunis, Charlize Theron, Cate Blanchett és Julia Roberts, valamint Amy Adams is helyet kapott.

A férfiak keresetét összegezve Dwayne „The Rock” Johnson vezet, aki 2015 júniusa és 2016 júniusa között 64,5 millió dollárt kaszált.

 

Dwayne Johnson Jennifer Lawrence Emma Watson The Rock Jennifer Aniston
Kapcsolódó cikkek