Pénz- és tőkepiac

Felszálló ágban a Lufthansa

Mindegyik soron javuló adatokról adott számot a Lufthansa első féléves gyorsjelentésében.

Mindegyik soron javuló adatokról adott számot a Lufthansa első féléves gyorsjelentésében. A nettó eredmény 57 százalékkal 672 millió euróra nőtt a légitársaságnál. Az üzemi eredmény (EBIT) még látványosabban, 99 százalékkal ugrott meg, és az első fél évben meghaladta az egymilliárd eurót. A bevétel 12,7 százalékkal 16,95 milliárd euróra emelkedett. Ha csak a második negyedévet nézzük, akkor a profit 69, az EBIT 80, a bevétel 14 százalékkal bővült. Utóbbi főleg a magasabb jegyárakkal és a leginkább Ázsiában, Észak-Amerikában és Németországban növekvő kereslettel magyarázható. A második negyedéves egy részvényre jutó, 1,58 eurós profit felülmúlja mind az előző év azonos időszakában elért 0,94 eurót, mind az 1,09 eurós elemzői várakozást. Utas kilométerenként 4 százalékkal csökkentek a társaság költségei, emellett az

Eurowings teljesítménye is javult. A Lufthansa csoport megerősítette éves előrejelzését, amely szerint a tisztított üzemi eredmény meghaladja majd a tavalyit.

A korábbi pozitív várakozások miatt már kedden is 3,5 százalékkal drágult a papír, de tegnap a jó eredmények hatására kora délutánig ehhez újabb 2,4 százalékot gyűjtött az árfolyam.

A cég részvényeinek célára a Reuters elemzői átlaga szerint 19,59 euró, ami 2 százalékkal haladja meg a tegnap kora délutáni szintet, az ajánlás: tartás. A tegnapi célármódosítások zöme felfelé történt, a legoptimistább, 30 eurós is ezek közé tartozik. A legalacsonyabb célár 11 euró, ez múlt héten került a rendszerbe.

légi közlekedés EuroWings Lufthansa
Kapcsolódó cikkek