BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét új történelmi csúcson a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 56,92 pontos, 0,15 százalékos emelkedéssel, 38 011,33 ponton zárt pénteken, ami új történelmi csúcs. A héten negyedszer döntött rekordot az index, és pénteken először zárt 38 ezer pont felett. A részvénypiac forgalma 7,014 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek elmondta: a kedvező nemzetközi piaci hangulattal együtt mozogva ért el jó eredményt pénteken a BUX. Fundamentális hírek nem voltak, ezért a pozitív nemzetközi befektetői hangulat határozta meg az árak mozgását. Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: enyhe, de pozitív irányú elmozdulás volt tapasztalható a magyar részvénypiacon. A BUX a 0,15 százalékos emelkedésével minimálisan felülteljesítő volt a nyugat-európai börzékhez viszonyítva. A nap nyertese a Magyar Telekom, míg vesztese a Richter volt – mondta az elemző. Hozzátette: a Standard & Poor's pénteken piaczárás után vizsgálja felül a magyar államadósság besorolását, ami az elemző szerint nem változik majd. „Marad a befektetésre ajánlott kategória alján”.

A Mol 85 forinttal, 0,36 százalékkal 23 840 forintra erősödött, 944,4 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára nem változott, 10 400 forintot értek záráskor, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,84 százalékkal 482 forintra nőtt, forgalma 203,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 21 forinttal, 0,31 százalékkal 6680 forintra csökkent, a részvények forgalma 598,2 millió forintot ért el. A BUMIX 2933,68 ponton zárt pénteken, ez 46,79 pontos, 1,62 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.