Pénz- és tőkepiac

Tovább növekszik az export az ANY Nyrt.-nél

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. (ANY) tegnap hozta nyilvánosságra első három negyedévének eredményeit.

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. (ANY) tegnap hozta nyilvánosságra első három negyedévének eredményeit. Az időszak nettó árbevétele 18,6 milliárd forint lett, 1 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakának forgalmánál.

Az exportárbevétel 7,6 milliárd forint volt 2017 első kilenc hónapjában, 15 százalékkal több, mint tavaly. Az exportarány ezzel 41 százalékra nőtt a teljes árbevételhez képest. A konszolidált EBITDA 2,2 milliárd forint lett, 61 millió forinttal (3 százalékkal) nagyobb, mint 2016 első kilenc hónapjában.

Forrás: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az 1,4 milliárd forint konszolidált üzemi eredmény 5 millió forinttal kisebb a bázisidőszaki korrigált profitnál. A kamat, az adózás és a kisebbségi részesedés figyelembevétele után a konszolidált mérleg szerinti eredmény 852 millió forint lett, 1 százalékkal magasabb, mint az előző év első három negyedévében.

Az előrejelzések szerint újabb rekordárbevétellel zárja az évet az ANY, a bevétel várhatóan meghaladja a 25 milliárd fo­rintot. A növekedés többek között a dinamikusan emelkedő árbevételének köszönhető, amely ebben az évben meghaladja a stratégiai célként kitűzött 40 százalékot. „Az ANY úgy tudja biztosítani stabil működését, hogy aktívan kihasználja az informatikai innovációkat, és folytatja kutatás-fejlesztési tevékenységét az okmánybiztonsági termékeknél azért, hogy megőrizze versenyelőnyét” – fűzte hozzá a jelentéshez Zsámboki Gábor, a társaság vezérigazgatója. A 1345 forinton fejezte be a kereskedést hétfőn, ami 0,15 százalékos emelkedés.

eredmények nyomda
Kapcsolódó cikkek