Pénz- és tőkepiac

A teljes részvénypakett eladó

Nagyobb részvényeladást is tervez a tavalyi évet rekorderedménnyel záró Kulcs-Soft – mondta lapunknak Kulcsár Tibor, a társaság alapítója.

Harmincéves fennállásának legerősebb üzleti évéről adott tájékoztatást múlt pénteki közgyűlésén a Kulcs-Soft. Amint azt Szabó Ervin vezérigazgató a részvényeseknek elmondta: tavaly a vállalat 25 százalékkal növelte működési bevételét az előző évihez képest. A közgyűlési határozat értelmében 486 millió forint osztalékot fizetnek ki a tavalyi eredmény után, részvényenként 81 forintot, szemben a tavalyi 46 forintos osztalékkal. Árnyalja az összképet, hogy a minimális közkézhányad miatt nehéz a részvényhez hozzájutni, pedig nagyon csábító a 6–7 százalék közötti osztalékhozam.

Az új termék hazai sikerét jelzi, hogy a várakozásokhoz képest négyszeres volt az előregisztráció
Forrás: Shutterstock

A részvények közel 95 százalékát birtokló Kulcsár Tibor alapító a Világgazdaságnak elmondta: csaknem 300 ezer van a kisbefektetők kezében, és bármikor lehet vásárolni, nincs kínálati korlát. Részéről a teljes, majdnem 95 százalékos pakett eladó. Ha valakit érdekel a Kulcs-Soft, bátran írja be vételi ajánlatát a részvénykönyvbe, ő ott lesz az eladói oldalon, de azt ne várják tőle, hogy áron alul adja a papírt. Egyébként nem titok, hogy terveznek nagyobb részvényeladást is – tette hozzá.

Kulcsár Tibor úgy véli, a Kulcs-Softot hosszú távra érdemes vásárolni. Tisztes osztalékot fizetnek, és az árfolyam az elmúlt egy évben 700 forintról 1300 forint közelébe emelkedett.

Bár még csak a 2018-as üzleti év elején tartunk, de a Kulcs-Soft már bejelentette új generációs számlázószoftverét, a BizXpertet a magyar piacon is. A termék hazai bevezetésének sikerét jelzi, hogy a várakozásokhoz képest négyszeres volt az előregisztráció, április végére a felhasználók száma meghaladta az 5 ezret Magyarországon.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja

Kulcs-Soft részvénypakett Kulcsár Tibor
Kapcsolódó cikkek