Pénz- és tőkepiac

Az Újvilágban erősít az OTT

Az OTT-One az Egyesült Államokban kezdte meg a brit Asura Vision mesterséges intelligencián alapuló technológiájának a hasznosítását.

Stratégiai megállapodásokat kötött az USA-ban a BÉT T kategóriájában jegyzett OTT-One részvénytársaság – jelentette be a magyar technológiai cég. Az amerikai T2 Systems és Umojo vállalatokkal megkötött szerződéseket a magyar társaság a brit Asura Vision Ltd. mesterséges intelligencián alapuló objektumfelismerő rendszerének viszonteladójaként írta alá. Az egész világra kiterjedő viszonteladói szerződés október közepén jött létre az Asurával. A brit technológiát többek között gépjármű-rendszámtáblák, járműtípusok, valamint fegyverek automatizált felismerésére fejlesztették ki.

A T2 Systems az OTT-One-nal kötött beszállítói megállapodás alapján az Asura rendszámfelismerő megoldását 2019-től fogja az ügyfelei részére nyújtott szolgáltatáscsomagjába foglalni.

Az ügyletből az OTT-One már jövőre számottevő, de a közleményben nem megjelölt bevételre számít.

Fotó: Shutterstock

A másik tengerentúli vállalattal, az Umojóval megkötött szerződésből 2019-ben legalább 500 ezer dollár lesz a bevétele. Az Umojo – az Asura által kifejlesztett – teljesen automatizált parkolási menedzsmentmegoldásokat vásárol az OTT-One-tól 2019-től az USA teljes területére. Az OTT-One mindkét új amerikai partnere jelentős piaci részesedéssel rendelkezik a saját szegmensében.

Az indianapolisi T2 Systems az USA piacvezető parkolástechnológiai szolgáltatója, amely az Egyesült Államok parkolási piacának mintegy 25 százalékát szerezte meg. Az OTT-One-nal megállapodó másik cég, az Umojo technológiai szolgáltatásai is rendkívül népszerűek. A vállalat kamerákkal felszerelt, felhőalapú platformja, amelyet riasztó és adatelemző funkcióval is elláttak, testre szabható parkolási megoldásokat kínál.

Az OTT-One október elején a TV2 csoporttal kötött szintén stratégiai megállapodást, amelyben a felek a tévés konszern sporttartalmait mobileszközökön is elérhetővé tevő Spíler Extra elnevezésű videostreaming-alkalmazás közös fejlesztéséről és üzemeltetéséről egyeztek meg.

A teljes cikk a Világgazdaság pénteki számában olvasható

Asura Vision Egyesült Államok mesterséges intelligencia OTT-ONE
Kapcsolódó cikkek