Pénz- és tőkepiac

Egymilliárd dollárt ígértek anyáknak és gyermekeiknek

Tíz ország kormánya csatlakozott az Európai Bizottság javaslatához, 1 milliárd dollárt ígérve egy, a Világbank által finanszírozott, a fejlődő országokban élő anyák és gyermekek egészségét és táplálását támogató alapítvány újbóli feltöltéséhez.

A Global Financing Facility (GFF) nevű alapítványt 2015-ben hozták létre, hogy hosszú távú beruházásokkal segítsék a fejlődő országokban az anyák és újszülöttek egészségét célzó, életmentő politikákat.

A GFF olyan fontos intézkedésekre összpontosít, mint az élve születés és a gyermekkori táplálkozás, a fogamzásgátláshoz és alapvető anyasági ellátásokhoz való hozzájutás.

Fotó: AFP

Igazgatója, Mariam Claeson szerint az új alapítvány várhatóan szerkezetváltó átalakításokat eredményez a globális egészségügyben.

  • Kedden Norvégia 360 millió,
  • Nagy-Britannia 65 millió,
  • Németország pedig 58 millió dollárt ajánlott fel,
  • ami jelentős mérföldkő afelé, hogy a GFF-be befizetett összegek elérjék a 2 milliárd dollárt, és a jelenlegi 27-ről 50 országra terjeszthessék ki a tevékenységét – áll az alapítvány közleményében.

    A közlemény szerint további felajánlásokat várnak régi és új befektetőktől.

    Az egészséges nők, gyermekek és serdülők hatékony korszakot eredményeznek

    – mondta Melinda Gates, a Bill és Melinda Gates alapítvány társelnöke, amely 200 millió dollárral járult hozzá a GFF finanszírozásához.

    Egészségesen tudnak iskolába járni és tanulni, így olyan sikeres felnőttek lehetnek, hogy hozzájárulhatnak további szegény gyermekek felemelkedéséhez

    – tette hozzá.

    Világbank Global Financing Facility Bill Gates gyermekegészségügy
    Kapcsolódó cikkek