Pénz- és tőkepiac

Hasít a Magyar Telekom árfolyama

Kedvező most a széljárás a Magyar Telekom piacán, és ha a 440 forintos szintek sem állítják meg a menetelést, akkor egészen 460 forintig is eljuthat.

Nagy formában volt a Magyar Telekom az elmúlt napokban, a árfolyama óriási lendülettel törte át a 400 forintos szintet, és az 50 napos mozgóátlagáról felpattanva a 200 napos mozgóátlagot is túlugrotta már. Tegnap 440 forintnál is járt a papír, azaz az október végi 390 forinthoz képest már igen nagy a kontraszt.

Fotó: MW

Persze azért nem mindenkit érhet meglepetésként a Telekom szárnyalása, a 390 forintos szinteken ugyanis már nagyon vonzó, több mint 6,4 százalékos volt az osztalékhozama a részvénynek, a 3,5 százaléknál lévő kockázatmentes tízéves hozamot is jócskán meghaladta.

Emellett a negyedéves gyorsjelentésük is összességében jónak mondható. Bár a profitszámok valamivel alacsonyabbak lettek a tavalyinál, az éves célokat a vezetés megerősítette, ami kedvező, és az osztaléksztori szempontjából pozitívum.

Mindemellett a Digivel kapcsolatban negatív hírek érkeztek, az Invitel-felvásárlás meghiúsulhat, ráadásul 90 millió forintos bírságot is kap a cég a Gazdasági Versenyhivataltól. Ez viszont a Telekom számára remek hír, a versenytárs problémái ugyanis igencsak erősítik a cég piaci pozícióit. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a piaci pletykák szerint akár felvásárlási ajánlat is jöhet a Telekomra, a német anyavállalat adná el csaknem 60 százalékos pakettjét – bár azért kérdés, mennyi valóságalapja lehet ennek a híresztelésnek.

Összességében tehát igen kedvező lett most a széljárás a Magyar Telekom piacán, és ha a 440 forintos szintek sem állítják meg a menetelést, akkor egészen 460 forintig is eljuthat a papír.

Mi egyébként nyár óta igen optimisták vagyunk a részvényt illetően, még a 400 forintos szintek mellett is vonzónak tartottuk a Telekom-papírt. A fent vázolt forgatókönyv tehát igen kedvező lenne, bár megjegyezzük, hogy a magyar távközlési piac meghatározó szereplője esetében már megszokhattuk az időnkénti visszateszteléseket is.

STRATÉGIA Magyar Telekom Nyrt. árfolyam
Kapcsolódó cikkek