Pénz- és tőkepiac

Mostantól ingyen küldhet pénzt barátainak és családtagjainak

A PayPal ingyenes személyközi fizetési szolgáltatást indít Magyarországon, amely megoldást kínál a barátok és családtagok közötti kisösszegű tartozások rendezésére.

A PayPal 25 európai országban, köztük Magyarországon is bevezeti díjmentes P2P szolgáltatását, amely elsősorban a családi és baráti körben fennálló kis összegű tartozások rendezésére kínál megoldást. Az új szolgáltatás segítségével díjmentesen küldhetünk, fogadhatunk, és kérhetünk pénzösszegeket a már magyar nyelven is rendelkezésre álló PayPal weboldalon, és PayPal mobilapplikációval. A szolgáltatás díjmentes függetlenül attól, hogy a PayPal-számlához rendelt bankszámla, bankkártya, vagy a PayPal egyenleg szolgál a tranzakció fedezetéül.

A PayPal megbízásából a Censuswide piackutató által készített nemzetközi kutatás szerint

a magyarok évente átlagosan 9000-15000 Ft között hiteleznek baráti és a családi körben, átlagosan 3000 Ft-tal tartoznak egymásnak, és a vissza nem fizetett összegek akár a 300 ezer forintot is elérhetik.

A tanulmány azt is megállapítja, hogy a magyarok megközelítőleg 15 százalékának nehézséget okoz begyűjteni a barátoktól és a családtagoktól egy közös ajándék megvásárlására, egy csoportos nyaralás lefoglalására, vagy egy rendezvényre szóló belépőjegyek megvásárlására megelőlegezett összeget.

Fotó: PayPal

A fő okok, amelyek miatt az adósok nem fizetik vissza a tartozásukat, hogy a távolság miatt ritkán találkoznak a hitelezővel, nincs náluk elég készpénz, nincs a közelben ATM, vagy egyszerűen csak elfelejtik visszafizetni az adott összeget.

A minden magyar PayPal felhasználó számára elérhető szolgáltatás kiküszöböli azokat a jutalékokat, amelyeket akkor kell fizetni, amikor hagyományos bankok segítségével utalunk külföldre, továbbá lehetővé teszi, hogy a felhasználók a banki adatok megadása nélkül – csak a címzett e-mail címe szükséges – eszközöljenek kifizetéseket (ha az egyik fél még nem rendelkezik PayPal-számlával, akkor bármikor, ingyenesen létrehozhat egyet).

Fotó: PayPal

Miután a fizetés megtörtént, a fogadó fél értesítést kap, és a pénz azonnal hozzáférhetővé válik PayPal-számláján.

A PayPal mobilalkalmazás segítségével a felhasználók akár útközben is megtekinthetik egyenlegüket, értesítéseiket, és kezdeményezhetnek pénzküldést.

Az új megoldás jól illeszkedik a PayPal személyes fizetési szolgáltatásainak kínálatába, amelyet a vállalat 1999-es alapítása óta azzal a céllal fejlesztenek, hogy a felhasználók mindennapi életét megkönnyítsék. Azóta a PayPal élen jár az ágazatban, jelenleg számos fizetési megoldást kínál a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak egyaránt.

A személyközi pénzküldés (P2P) mennyisége a PayPal rendszerében 2018-ban 49 százalékkal nőtt, és jelenleg 139 milliárd dollárt tesz ki.

PayPal pénzküldés
Kapcsolódó cikkek