Pénz- és tőkepiac

A negatív korrekciókat érdemes lehet vételekre kihasználni a magyar nagybank részvénypiacán

Az OTP Bank árfolyama a korábban beállított történelmi csúcs közelébe ért, és a technikai kép alapján hamarosan át is törheti azt.

Rendkívül jó hetet zárt a hazai részvényindex, a BUX új történelmi csúcsra tudott emelkedni, ami elsősorban az OTP remek teljesítményének volt köszönhető. Egy korábban kialakult technikai alakzatból számított rövid távú célárfolyam 43 160 pontra mutat, ami hamarosan teljesülhet.

Az OTP Bank árfolyama a korábban beállított történelmi csúcs közelébe ért, és a technikai kép alapján hamarosan át is törheti azt. A csütörtöki kereskedésben a grafikonon jelzett háromszög alakzatból lépett ki a jegyzés felfelé, az alakzat célárfolyama 14 000 forint fölé mutat, ami középtávon teljesülhet. Rövid távon megállíthatja az emelkedést a zölddel jelzett trendcsatorna felső trendvonala, amely jelenleg 13 300 forintnál húzódik. Összességében tehát továbbra is pozitív a kép, az esetleges negatív korrekciókat érdemes lehet vételekre kihasználni.

A Richter árfolyama is fontos ellenállási szinteket tört át a múlt héten, így hamarosan visszatöltésre kerülhet egy február végén hagyott rés 5690 és 5720 forint között. A korábbi csökkenő hullámra mért Fibonacci-szintek 61,8 százalékos értéke szintén a rés alját erősíti közvetlenül alatta, így ott mindenképpen az emelkedés megtorpanására lehet számítani. A későbbiekben azonban nem zárható ki az említett ellenállások áttörése, ez esetben akár a 6000 forintos szint is elérhető lehet.

Természetesen az emelkedésben érdemes figyelni az RSI-indikátor értékét, amely jelenleg 62,32, tehát még bőven van tér felfelé.

A Mol árfolyamában a hosszú távú emelkedő trendcsatorna letörését követően a 3250 forintos szint közeléből pozitív korrekció indult, a múlt pénteki kereskedésben sikerült a 30 és az 50 napos mozgóátlag fölé kerülni. Az RSI-indikátor vételi jelzést adott, és az MACD is hamarosan jelezhet, ugyanakkor a 3350 forintos szint áttörése nehézségekbe ütközhet, annak elérése esetén is a trendvonal alatt tartózkodna az árfolyam.

A Magyar Telekom mozgásában nincs érdemi változás, hetek óta egy enyhén csökkenő trendcsatornában mozog.

Az elmúlt napokban az 50 és a 30 napos mozgóátlag fölé tudott kapaszkodni, és az MACD is vételi jelzést adott. Ugyanakkor nagyobb, trendszerű emelkedésre csak a trendcsatorna felső vonalának szignifikáns áttörése esetén számíthatunk, amely jelenleg 473 forintnál húzódik. A Bollinger-szalagok mozgására érdemes figyelni, az összeszűkülésük előre jelezheti a mozgást, azonban egyelőre ez nem történt meg, így még oldalazásra számítok.

technikai elemzés BUX
Kapcsolódó cikkek