Pénz- és tőkepiac

A világ legnagyobb vagyonkezelője betört Kína piacára

A BlackRock Peking jóváhagyásával 100 százalékban saját tulajdonú leányvállalatot hozhat létre Sanghajban.

A BlackRock lett az első olyan globális vagyonkezelő, amelynek Kína engedélyt adott befektetési alap létrehozására – írja a Reuters.

Ezzel Peking 17,7 trillió jüan (2,54 trillió dollár) értékű piaca nyílik meg.

A világ legnagyobb vagyonkezelője augusztus 21-én zöld utat kapott, hogy Sanghajban 100 százalékos saját tulajdonban lévő leányvállalatot alapítson – közölte a China Securities Regulatory Commission honlapján pénteken.

Fotó: Hannes Breustedt/DPA/AFP

Az egység kibővítené a BlackRock jelenlétét Kína gyorsan növekvő vagyongazdálkodási piacán, ahol eddig Bank of China-val közösen működtetett befektetési alapot, és más vagyonkezelési vállalkozást is indít a Temasekkel és a China Construction Bankkal.

Kína ebben az évben nyitotta meg óriási pénzügyi ágazatát a külföldi vállalatok számára az Egyesült Államokkal januárban aláírt ideiglenes kereskedelmi megállapodás részeként.

A BlackRock és Neuberger Berman április 1-jén jelezték szándékukat befektetési alapok létrehozására, amikor Peking megszüntette a külföldi tulajdonosi korlátokat az ágazatban. A Fidelity International szintén kérelmet nyújtott be és számos más vagyonkezelő, köztük a Schroders várhatóan követni fogja ezt a példát.

BlackRock Vagyonkezelő Kína
Kapcsolódó cikkek