Pénz- és tőkepiac

Bizalmat építenek a digitális pénzügyekben

„Sok olyan funkciót keresünk, amely a fogyasztóknak kényelmes ügyintézést tesz lehetővé”– mondta Solymár Károly Balázs, az ITM államtitkára.

A digitalizáció minden területen jelen van, nem kivétel ez alól a pénzügyi, biztosítási terület sem – mondta Solymár Károly Balázs, az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkára. A szakember szerint ugyanakkor a digitális fejlesztések sikerét alapvetően meghatározza, hogy milyen bizalommal veszik igénybe az ügyfelek a digitális szolgáltatásokat. Ennek a bizalomnak a megerősítését szolgálja a Digitális Jólét Pénzügyi védjegy program.

A védjegy-rendszer két szintű: alapszintű, illetve kiemelkedő digitális DJP partnernek jelentkezhetnek a hitelintézetek és biztosítók. A minősítés netbank és mobilbank szemléletű és front office szolgáltatásokat vizsgálja elsősorban.

Sok olyan funkciót keresünk, amely a fogyasztóknak kényelmes, digitális ügyintézést tesz lehetővé

– mondta

Solymár Károly Balázs a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára. Fotó: IT Business

A védjegy használatára bármely olyan hitelintézet és biztostó pályázhat,

amelyik Magyarországon székhellyel, telephellyel rendelkezik és minimum 5 ezer ügyfele van.

A digitális fejlődés és a fogyasztói igények változása kapcsán folyamatosan változtatják majd a kritériumrendszert, az induláskor például kiemelt szerepet kapnak az azonnali fizetési rendszerre épülő megoldások.

Jakab László, a DJP védjegy tanácsadó testületének elnöke szerint pályázni folyamatosan lehet majd, a DJP által kiértékelt pályázatok jóváhagyását végző testületben a PM, az ITM, z MNB, a Bankszövetség, a Mabisz és több egyetem képviselői kaptak helyet.

Minden védjegy annyit ér, amennyien ismerik – épp ezért hamarosan a legnagyobb szolgáltatókkal leülnek beszélgetni és remélik, az ő csatlakozásuk húzni fogja az érdeklődést – mondta el a helyettes államtitkár, hozzátéve, hogy konkrét tervek vannak a védjegy népszerűsítésére is.

digitális fejlesztés Digitális Jólét Pénzügyi védjegy program digitalizáció ITM
Kapcsolódó cikkek