Pénz- és tőkepiac

Megugrott az ételkiszállító cég árfolyama

A Delivery Hero idén rekordot döntött egyetlen nap alatt négymillió, egy hónapban pedig százmillió megrendelést dolgozott fel

Pozitív lendületet adott a Covid–19 a Delivery Herónak, a márciustól világszerte bevezetett karantén miatt egyre többen választották az ételkiszállítást, így az idei második negyedévben megduplázódott a rendelések száma tavalyhoz képest.

A pozitív folyamatnak köszönhetően a társaság vezetése 2,4–2,6 milliárd euróról 2,6–2,8 milliárd euróra emelte az idei árbevételre vonatkozó várakozását.

A Delivery Hero idén rekordot is döntött, júniusban egyetlen nap alatt négymillió, egész hónapban pedig százmillió megrendelést dolgozott fel, amivel megdöntötte a havi megrendelési rekordját.

A kép csak illusztráció. Fotó: MTI – Kallos Bea

A társaság árbevétele nagyon dinamikusan bővül,

  • 2019-ben 86 százalékkal, 1,23 milliárd euróra emelkedett az előző évhez képest.
  • 2020-ban 2,59 milliárd dollárt várnak a Bloomberg által megkérdezett elemzők, ami további 109 százalékos növekedést jelentene.
  • Február és március folyamán a vállalat részvényeinek árfolyama visszaesett 50 euróig, ahonnan hirtelen fordulat következett, és azóta is töretlen az emelkedés.

    A mélypontról júliusig több mint 107 százalékot emelkedett az árfolyam,

    a 106,2 eurós történelmi csúcshoz már nagyon közel jár a kurzus. Júliustól 87-104,5 euró közötti sávban oldalazik az árfolyam, a 104,5 euró áttörése esetén folytatódhat az emelkedő trend.

    A vezető globális online ételrendeléssel és kiszállítással foglalkozó vállalatnál naponta több millió megrendelést dolgoznak fel. A cég több mint negyven országban van jelen Európában, Ázsiában, Dél-Amerikában és a Közel-Keleten, és több mint 600 ezer étteremmel működik együtt.

    2019-ben a társaságnak több mint 666 millió megrendelése volt.

    A vállalat okostelefonos alkalmazásain keresztül rendelhetnek az ügyfelek a partner éttermektől, a kiszállítást a társaság munkatársai végzik autóval és kerékpárral. A Delivery Herót 2011-ben alapították, a következő években felvásárlások útján terjeszkedett, majd 2017 közepén bevezették a Frankfurti Értéktőzsdére. 2020 augusztus 19-én jelentették be, hogy a Delivery Hero váltja a Wirecardot a német DAX indexben.

    Delivery Hero futár kiszállítás ételkiszállítás
    Kapcsolódó cikkek