Pénz- és tőkepiac

Akár 300 millió forintot is igényelhetnek a vállalkozások

Az MFB Krízis Hitel Plusz néven, december 7-én indítja új programját.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a vállalkozások visszajelzései alapján új hiteltermék-változatot indít az MFB Csoport gazdaságélénkítő csomagjának keretében. Az MFB Krízis Plusz néven, december 7-től elérhető program maximum 2,5%-os éves fix ügyfélkamat mellett igényelhető.

A hitelprogram közvetítését az MFB-vel szerződött pénzügyi vállalkozások végzik.

A COVID-19 járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására az MFB Csoport áprilisban jelentette be több mint 1500 milliárd forintos keretösszegű, hitel-, tőke- és garancia megoldásokat tartalmazó gazdaságélénkítő csomagját. Ennek keretében új termékváltozatot dolgozott ki, melyet MFB Krízis Hitel Plusz az eddiginél is szélesebb körben és kedvezőbb feltételekkel igényelhetnek a vállalkozások. A program finanszírozásának forrása a Magyar Nemzeti Bank „NHP Hajrá” programja.

Az MFB Krízis Hitel Plusz keretében a vállalkozások maximum 2,5%-os fix ügyfélkamat mellett vehetik fel a hitelt minimum 1 millió, maximum 300 millió forint összegben.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A hitelt általános beruházási célokra, egyebek mellett tárgyi eszköz vásárlásra, gépbeszerzésre, illetve telephelyfejlesztésre, valamint forgóeszköz és likviditás finanszírozásra fordíthatják.

A hitelprogram lehetővé teszi más hitelek kiváltását, illetve a kizárólag szolgáltatási tevékenységet végző KKV részére azt, hogy a forgóeszközhitel teljes összegét működési költségeik fedezésére fordíthassák.

A program forrásai pénzügyi vállalkozásokon keresztül érhetők el, melyek szervezetük méretéből adódóan hatékonyan érik el a mikro,- kis- és középvállalkozásokat. A pénzügyi vállalkozások az ügyfelek részére egyedi szakmai elbírálást biztosítanak a hiteligénylés esetén. Az MFB Krízis Hitel Plusz közvetítésében résztvevő pénzügyi vállalkozások listája az MFB weboldalán érhető el.

Krízis Hitel Plusz MFB
Kapcsolódó cikkek